Olej rycynowy
Olej rycynowy, pozyskiwany z nasion rącznika pospolitego, jest stosowany od wieków ze względu na swoje niezwykłe właściwości zdrowotne i kosmetyczne. Ten gęsty, naturalny olej jest bogaty w kwas rycynolowy i inne korzystne kwasy tłuszczowe, dzięki czemu stanowi wszechstronny dodatek do każdej rutyny pielęgnacyjnej. Oto dziesięć najlepszych zastosowań oleju rycynowego, które z pewnością poprawią Twoje codzienne życie.
